Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Kosovska delegacija posjet Hrvatskoj započela u objektu Hrvatskih šuma

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Republike Kosovo g. Faton Peci i izvršni šef Agencije šumarstva Republike Kosova g. Bekim Hoxha nalaze se su u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 7. do 9. veljače 2022. godine. Prvi službeni posjet upriličen je u lugarnici Krušak Hrvatskih šuma, na području šumarije Velika Gorica, gdje su ih primili Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma i Mario Klobučar, direktor Sektora za zelenu energiju i projekte sufinancirane sredstvima EU.

Svrha posjeta je intenziviranje bilateralne suradnje dvije države u području poljoprivrede i šumarstva te je u tom kontekstu održan sastanak delegacije Kosova s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i Hrvatskih šuma d.o.o. Predsjednik Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslav Jakupčić kroz prezentaciju je predstavio organizaciju i područje rada trgovačkog društva Hrvatske šume, te dao pregled o stanju i perspektivama šuma i šumarstva u Hrvatskoj. Razgovaralo se o dosadašnjoj i budućoj suradnji u području šumarstva. Kosovska strana je zainteresirana za prijenos znanja i iskustava iz područja šumarstva i lovstva te posebice za suradnju na području EU projekata te u obnovljivih izvora energije. U tom smislu je predloženo da se u narednom periodu ova suradnja i formalizira kroz memorandum o suradnji između Hrvatskih šuma d.o.o. i Agencije šumarstva Republike Kosova, te su predstavnici Ministarstva poljoprivrede RH i Hrvatskih šuma d.o.o. pozvani u uzvratni posjet Republici Kosovu.

kosovo1

kosovo2