Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Revirnik Hrvatskih šuma oduševio snimkom medvjedića

Revirnik Šumarije Novi Vinodolski, diplomirani inženjer šumarstva Zoran Turk, autor je snimke mame medvjedice i njezinih mladunaca koja je ovih dana zavladala društvenim mrežama. „S ovako malim medvjedićem još se nikad nisam sreo. To je ljepota revirničkog, šumarskog posla. Na ovoj dionici kojom sam se kretao dosad nisam susretao medvjede. Inače sam iz Malog Luga u Gorskom kotaru, a u Novom Vinodolskom kao revirnik radim dvije godine i prvi put sam sreo ovako malene medvjediće . Inače naletim na životinjice, ipak ovo je bio jackpot.“, kaže Zoran Turk, te dodaje: „Ovako su mali, slatki, ali uvijek moramo imati na umu oprez i ne ometati medu, pogotovo s mladima.  Čitavo vrijeme sam bio na sigurnoj udaljenosti prilikom snimanja i nisam izlazio iz automobila.  Na prvoj snimci se čuje kako kratko zatrubim, tu sam sa veće udaljenosti procijenio njeno ponašanje, a na bilo koji pokazatelj agresije mame medvjedice okrenuo bih se i krenuo na drugu stranu.  Obzirom je bila pristojna, nastavio sam snimati dok nisu otišli svojim medvjeđim putem. Kad je mama medvjedica primijetila da su mladunci umorni od hodanja, ustima ih je uhvatila za vrat i prenijela s ceste do šume, što sam uspio slikati.“ Iako susreti ovakve vrste nisu uvijek idilični i bezopasni poput jučerašnjega, ovo je jedan od doživljaja i prizora koji ostaju u pamćenju i jedan od mnogobrojnih podsjetnika zbog čega su se naši djelatnici odlučili baviti šumarstvom.

medici1

medici2

medici3

medici4

medici5

medici6