Nalazite se ovdje: Početna Home News Latest Volonteri u akciji pošumljavanja – Projekt FENIKS

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Volonteri u akciji pošumljavanja – Projekt FENIKS

posumljavanje mosor 14 th

Učenici-volonteri SŠ „Braća Radić“ Kaštel Štafilić, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Split i djelatnici Uprave šuma podružnice Split, 26. i 27. ožujka 2018. izvršili su akciju pošumljavanja na području šumarije Split, lokalitet Zvjezdano selo na Mosoru u okolici Splita, nastavno na preporuke vanjskog dionika projekta HR Šume d.o.o. Radi se o površini koja je opožarena u nekoliko navrata. Predviđeno je pošumljavanje 1 ha sadnjom sadnica crnog i primorskog bora.

Učenici-volonteri SŠ „Braća Radić“ Kaštel Štafilić, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Split i djelatnici Uprave šuma podružnice Split, 26. i 27. ožujka 2018. izvršili su akciju pošumljavanja na području šumarije Split, lokalitet Zvjezdano selo na Mosoru u okolici Splita, nastavno na preporuke vanjskog dionika projekta HR Šume d.o.o.

Radi se o površini koja je opožarena u nekoliko navrata. Predviđeno je pošumljavanje 1 ha sadnjom sadnica crnog i primorskog bora.

Akcijom pošumljavanja obilježio se Svjetski dan šuma (21. ožujka) te početak provedbe kampanje za promociju školskog volontiranja na području Splitsko-dalmatinske županije, pod sloganom – „Probudi svoj volonterski puls. Uhvati ritam, volontiraj!“. Svrha kampanje jest osvijestiti djecu srednjoškolskog uzrasta i mladih o važnosti volontiranja te promoviranje volonterskih aktivnosti, pri čemu akcija pošumljavanja predstavlja primjer pozitivne prakse u kojem škole, kao obrazovne institucije, mogu promicati, poticati i organizirati volonterski rad.

Kako bi se što bolje pripremili za veliku akciju pošumljavanja, učenici-volonteri SŠ „Braća Radić“ prošli su ciklus edukacija koje su pokrivale različite teme iz područja volonterstva, boravka i snalaženja u prirodi te pošumljavanja. Edukacije su proveli predstavnici nositelja projekta Stowarzyszenie B-4, volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Split, te stručnjaci iz Hrvatskih šuma.

posumljavanje mosor 14

Nalazite se ovdje: Početna Home News Latest Volonteri u akciji pošumljavanja – Projekt FENIKS