Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

potres direkcija th

Snažan potres koji je u nedjelju 22. ožujka pogodio Zagreb i okolicu oštetio je i zgradu Direkcije Hrvatskih šuma. Prema fotografijama koje smo dobili, vidljivo je da je žbuka popadala sa stropova te da je na određenim mjestima došlo do puknuća. U ponedjeljak 23. ožujka zgradu direkcije, zajedno sa sudskim vještakom i ovlaštenim statičarom obišao je i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić zajedno s direktorom Sektora za šumarstvo Krešimirom Žagarom.

kraljica vesna ancic th

21. ožujka obilježavamo Međunarodni dan šuma. Šume se često od milja nazivaju „zelenim tvornicama“ jer uz drvnu građu, proizvode i čisti zrak, čisto tlo i čiste vode, vežu vodu uz tlo i zadržavaju je u velikim količinama, sprječavajući eroziju tla i ublažavajući klimatske krajnosti. Uz to, one su i prirodne energane – daju nam obnovljiv izvor energije, drvo, pružajući svim živim bićima toplinu i zaštitu. Dom su mnogim živim bićima kojima, uz sve navedeno, daju i hranu.

DZSikona

Sukladno preporukama Vlade RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i ostalih nadležnih institucija, obavještavamo sve zainteresirane koji su se povodom Međunarodnog dana šuma prijavili na akciju Hrvatskih šuma d.o.o. “Dani zajedničke sadnje“ da se ista otkazuje zbog trenutne situacije s pandemijom koronavirusa. Uz zahvalu svima koji su pokazali želju i dobru volju, koristimo prigodu najaviti sličnu akciju u jesenskom terminu o kojoj će na vrijeme biti objavljeni svi potrebni detalji.

drzite razmak th

Temeljem preporuka Stožera za civilnu zaštitu s konferencije održane u subotu 21. 03. 2020.g. u cilju usporavanja širenja zaraze koronavirusom (COVID-19), skrećemo pažnju na zabranu grupiranja osoba na manje od 1-2 metra međusobne udaljenosti, pa i u prirodi. Ovo se osobito odnosi na lokacije s većim brojem posjetitelja, kako u Zagrebu i u podsljemenskoj zoni, tako i na drugim lokacijama koje su izložene većem broju posjetitelja. 

peti sastanak projektnih partnera th

Peti dvodnevni sastanak, projektnog tima Naturavita održan je u 10. i 11. ožujka 2020. godine. u Direkciji Hrvatskih šuma. Na sastanku su bili prisutni predstavnici svih projektnih partnera Hrvatske vode, JU PP Kopački rit, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstvo unutarnjih poslova i naravno domaćin Hrvatskih šume. Uvodnu riječ održala je voditeljica projekta i zamolila je svakog od partnera da ukratko izloži status provedbe svojih aktivnosti s informacijama o identificiranim poteškoćama.

Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest