Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest

odgovor hs

Sve zainteresirane stranke odsad će na internetskim stranicama Hrvatskih šuma d.o.o. moći dobiti uvid u to koje se katastarske čestice nalaze u šumskogospodarskom području Republike Hrvatske te njima gospodare Hrvatske šume d.o.o. , a da za to ne trebaju slati pisani zahtjev Hrvatskim šumama d.o.o. Napominjemo da je riječ o neslužbenom popisu katastarskih čestica po katastarskim općinama i UŠP-ima Hrvatskih šuma d.o.o. koje se nalaze u šumskogospodarskom području Republike Hrvatske i kojima gospodare Hrvatske šume d.o.o..

lipovljani 02

Ovogodišnje, 12. Državno prvenstvo šumskih radnika sjekača održano je u središnjem parku u Lipovljanima 24. kolovoza. Kako se natjecanje održavalo u jednoj od kolijevaka šumarstva, te pravom rasadniku izvrsnih sjekača, privuklo je velik broj gledatelja i navijača. Ukupno 66 natjecatelja borilo se za ulaznu kartu za reprezentaciju i Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Beogradu, u Republici Srbiji.

vjetrolom vk 4 th

Olujno nevrjeme koje je zahvatilo područje Cvelferije u noći s nedjelje na ponedjeljak 8. srpnja napravilo je značajnu štetu na šumskim sastojinama u pet šumarija: Gunja, Vrbanja, Strošinci te manjim dijelom u šumariji Županja i Vinkovci. Olujni vjetar uzrokovao je vjetroizvale ali i vjetrolome na spomenutom području zbog čega su djelatnici Hrvatskih šuma, UŠP Vinkovci pokrenuli doznaku radi utvrđivanja šumske štete. 

sumarski fakultet

Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je Natječaj kojim poziva studente na upis doktorskog studija u akademskoj godini 2019./2020., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti iz znanstvenog područja biotehničkih znanosti, znanstvenog polja šumarstvo i znanstvenog polja drvna tehnologija. Obavezno je u prijavi navesti temu pod kojom se doktorski studij prijavljuje. 

oluja rea2 th

U svibnju ove godine ciklona Rea napravila je veliku štetu na Medvednici i u park šumama grada Zagreba. Iako je oluja zahvatila puno veće područje od oluje Teodor iz 2013. godine, šteta je ipak manja negoli je bila prije 6 godina, kada je u nekoliko naleta vjetra stradalo više od 60.000 kubičnih metara drvne sirovine. Radovi na sanaciji krenuli su odmah po smirivanju vremena, a kako bi javnost bila upućena u stanje nevremenom pogođenih šuma, Hrvatske šume d.o.o. 23. svibnja održale su press konferenciju.

Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest