Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

aztn 1 th

Nakon provedenog istraživanja tržišta prodaje drvne sječke, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja nedvojbeno je zaključila da nema uvjeta za pokretanje postupka protiv Hrvatskih šuma d.o.o. Povod za postupanje AZTN-a bila je anonimna prijava protiv Hrvatskih šuma u pogledu ugovora o prodaji drvne sječke ili ogrjevnog drva za proizvodnju električne i/ili toplinske energije...

epc radovi u unutrasnjosti th

Jedna od aktivnosti projekta Naturavita je uspostava edukacijske infrastrukture, provođenje edukacije i podizanje svijesti u sklopu koje je planirana rekonstrukcija šumske kuće „Podravlje“ u vlasništvu Hrvatskih šuma, a koja je uništena i devastirana tijekom Domovinskog rata. Nakon provedenog postupka javne nabave, 8. lipnja 2020. su počeli građevinski radovi vrijedni 2 836 278, 72 kn (bez PDVa) koji su 85 % financirani sredstvima EU. Radovi će trajati 180 dana, a izvodi ih tvrtka Iver d.o.o. iz Čepina kod Osijeka.

bukova suma papuk th

Nažalost, nije rijetkost da se ljudi otruju slučajno, zamijenivši otrovne šumske plodove za jestive, npr. mrazovac za medvjeđi luk. Krajnji je trenutak da se svi skupa malo podsjetimo da u šumi rastu i otrovni šumski plodovi.

pp sezona2020 1

Danas, 2. lipnja 2020., u uredu Hrvatske vatrogasne zajednice održana je konferencija za medije na temu „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2020“. Hrvatske šume za 2020. godinu izradile su Plan zaštite šuma od požara u skladu s Pravilnikom zaštite šuma od požara (NN 26/03), Pravilnikom zaštite šuma od požara HŠ d.o.o. i zaduženjima po točkama iz Programa aktivnosti o provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2020. godini. 

naturavita nastavak radova th

Unatoč pandemiji, nastavljeni su intenzivni radovi u aktivnosti biološke obnove šuma na projektnom području Naturavita, pridržavajući se pri tome svih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19. Projektna aktivnost biološke obnove šuma i šumskog zemljišta, kao dio projekta Naturavita, planira se na 1.021 ha što uključuje vraćanje prirodne autohtone vegetacije na ukupno 441 ha šumskih površina koje su sada obrasle alohtonim vrstama (eurameričkim topolama, američkim jasenom, negundovcom, bagremom i dr.).

Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest