Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest Održan prvi projektni sastanak Dinara back to LIFE

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Javni uvid

life

Iznimno smo ponosni i radosni što je službeno započeo još jedan LIFE projekt u Hrvatskoj, te prvi u Hrvatskim šumama. Projekt je stvoren zajedničkim, partnerskim snagama udruge Biom sa Sveučilištem u Zagrebu Agronomski fakultet, Hrvatskim šumama d.o.o. te LAG-om Cetinska krajina. Na prvom službenom sastanku projektnih partnera cilj je bio upoznati sve članove projektnog tima, predstaviti ciljeve i aktivnosti u prvoj fazi projekta, ali i najaviti nadolazeće. 

Iznimno smo ponosni i radosni što je službeno započeo još jedan LIFE projekt u Hrvatskoj, te prvi u Hrvatskim šumama. Projekt je stvoren zajedničkim, partnerskim snagama udruge Biom sa Sveučilištem u Zagrebu Agronomski fakultet, Hrvatskim šumama d.o.o. te LAG-om Cetinska krajina.
Na prvom službenom sastanku projektnih partnera cilj je bio upoznati sve članove projektnog tima, predstaviti ciljeve i aktivnosti u prvoj fazi projekta, ali i najaviti nadolazeće. Svaki partner je prezentirao svoj udio u projektu s naglaskom na identifikaciju ključnih faktora unutar projektnog područja. Osim službenog dijela u prostorijama udruge BIOM, projektni tim je obišao i dio projektnog područja. Ispred Hrvatskih šuma, na sastanku su bili Zoran Šunjić koordinator na projektu i Damir Jukić Bračulj stručni suradnik u proizvodnji UŠP Split.
Kroz ''Dinara back to LIFE'' stručnjaci žele doprinijeti stvaranju povoljnog statusa ciljanih tipova staništa i vrsta, izraditi smjernice za upravljanje travnjacima i njihovim održivim korištenjem, umanjiti negativne utjecaje požara, pružiti podršku lokalnom stanovništvu za razvoj poljoprivrednih i turističkih djelatnosti ali i promovirati instrumente EU za zaštitu prirode.
Ukupno trajanje projekta je tri godine i sedam mjeseci, a aktivnosti će se provoditi na području Knina, Sinja, Trilja, Vrlike, te općina Civljane, Hrvace, Kijevo i Otok. Važno je naglasiti kako je projektno područje dio Natura 2000, ekološke mreže područja važnih za očuvanje ugroženih vrsta i stanišnih tipova Europske unije.

dinara01

dinara02

Nalazite se ovdje: Početna Javni uvid News Latest Održan prvi projektni sastanak Dinara back to LIFE