Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Svatko može pomoći u borbi protiv požara

billboardi 24.5 01www

Prošlo ljeto ostat će zapamćeno po jednoj od najgorih požarnih sezona u povijesti Hrvatske. Svima su u sjećanju snimke borbe s vatrenim stihijama u kojima nisu sudjelovali samo vatrogasci, nego svi koji su se našli na udaru vatre – domaći ljudi i strani gosti, šumari, navijači, dragovoljci sa svih strana... Ponovo se pokazalo koliko se lako ujedinimo kad se nađemo u velikoj opasnosti.

Novo ljeto je pred nama, a s njime i nove prijetnje od požara. Vođeni mišlju da je jedino spriječeni požar, požar koji je ugašen na vrijeme, Hrvatske šume su odlučile uložiti sredstava u napredni sustav za nadgledanje i dojavu koji će pomoći da se opasnost od požara na vrijeme uoči. Sustav čini 90 najmodernijih kamera i 320 dodatnih motritelja koji će biti raspoređeni po najugroženijim šumskim područjima.

No, uz svu tehniku i ljudstvo, iz Hrvatskih šuma naglašavaju da je svaki par očiju u šumi jednako bitan. Šetate li šumom i ugledate li dim ili otvoreni plamen, što god vam se učini da predstavlja opasnost i da bi moglo uzrokovati požar, dojavite to na brojeve telefona 112 ili 193.

Protupožarna kampanja 2018. rađena je s ciljem i mišlju vodiljom da se doista pokuša doprijeti do ljudi, i da svatko shvati da može i sam doprinijeti prevenciji i zaštiti od požara.

Kako izgleda naći se u središtu požara kad je oko vas strka u kojem god smjeru okrenuli glavu i zašto se ne želite naći u takvoj situaciji, možete vidjeti u ovom interaktivnom 360 videu.

Koliko je važno da se svi ujedinimo u borbi protiv požara i prije nego nastanu, vidljivo je i iz cjelokupne protupožarne kampanje Hrvatskih šuma, a koju možete pogledati ovdje.