Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Jankovac

PLANINARSKI DOM JANKOVAC

jankovac1 web

PD Jankovac nalazi se na obroncima Papuka, na 475 m nadmorske visine u istoimenom Parku prirode Papuk.

jankovac7 web

Smješten je na prekrasnoj planinskoj livadi okružen s tri zelena jezera i stoljetnim bukovim šumama, uz prisustvo gorskog javora i brijesta, bijelog jasena i drugih planinskih vrsta drveća i raslinja.

jankovac10 web

PD Jankovac nudi smještaj u sobama, spavaonicama i apartmanima sa ukupno 60 ležaja. Restoran se sastoji od dva dijela, ukupnog kapaciteta 60 sjedećih mjesta. Restoran ima i terasu s predivnim pogledom na planinske livade.

jankovac8 web

Iz velike ponude izdvajamo specijalitete od divljači i gljiva te dnevnu ponudu gotovih jela kao što su šumarski grah, grah na lovački, svježa pastrva i dr.

jankovac4 web

Gosti PD Jankovac mogu posjetiti i uživati u pogledu na Jankovački slap Skakavac koji predstavlja prirodni fenomen. Naime, Jankovački potok obrušava se preko visoke stijene s visine od 28 metara u kanjon Kovačice.

jankovac6 web

U blizini PD Jankovac nalaze se dvije poznate pećine. U donjoj pećini nalazi se sarkofag grofa Jankovića po kojem je ovaj romantični dio Papuka još u 19.stoljeću dobio ime. Druga pećina poznata je kao špilja u kojoj se skrivao znani papučki hajduk Maksim Bojanić.

Za ugodnu šetnju okolicom preporučamo Grofovsku stazu s poučnim tablama o nizu zanimljivosti o prirodnoj i kulturnoj baštini ove prekrasne gorske doline.
Staza je označena planinarskim markacijama, strelicama i putokazima te osim edukativnog karaktera dobiva sve više i rekreativni karakter.

jankovac11 web

Lov i ribolov
Lovište Papuk pruža gostima mogućnost lova na jelena običnog, srnu običnu, svinju divlju kao i na sitnu divljač, a u modrim bistrim jezerima pliva pastrva.

Dodatni sadržaji:
U blizini PD Jankovac svakako treba posjetiti:
- Arboretum Lisičine-na udaljenosti od svega 30 km u smjeru Voćina
- Geološki spomenik prirode Rupnica, u blizini Voćina
- Ružica, stari grad iz srednjeg vijeka te grad i jezero Orahovica
- Toplice Velika, na udaljenosti od 15 km

Detaljnije o Jankovcu možete pročitati u časopisu Hrvatske šume:
http://casopis.hrsume.hr/pdf/213.pdf#page=26
http://casopis.hrsume.hr/pdf/199.pdf#page=22

Lokacija Google Maps

google-maps-za linkanje

Posjetite objekt virtualnom šetnjom  external

Kontakt:
PD Jankovac, tel. +385 (0)33-898-7015