Nalazite se ovdje: Početna Turizam Turizam Turizam Slavonija

Slavonija

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA VINKOVCI

Lovački dom Kunjevci

Lovački dom Kunjevci smješten je unutar uzgajališta divljači "Kunjevci", koje je u sastavu šumarije Vinkovci, u UŠP Vinkovci.
Uzgajalište divljači "Kunjevci" nalazi se južno od grada Vinkovaca uz cestu Vinkovci-Rokovci, a udaljeno je četiri kilometra od centra grada.
Lovački dom Kunjevci svečano je otvoren 25. lipnja 2007. Površina lovačkog doma je cca 700 m2, kapaciteta dvanaest ležaja, a čine ga dva vrhunski opremljena dvokrevetna apartmana i četiri dvokrevetne sobe. U sklopu doma je restoran kapaciteta 45-50 mjesta, te vanjska terasa istog kapaciteta.
Lovački dom pružit će posjetiteljima vrhunski komfor i nezaboravan doživljaj uz izvrsnu gastronomsku kuhinju, birana slavonska vina i predivan pogled na stoljetne hrastike poznate diljem svijeta po svojoj kakvoći i ljepoti.

kunjevci ulaz kunjevci kuca

 

kunjevci kuca1

Lovište Kunjevci

Lovište je uzgajališnog tipa i zauzima površinu od oko 1304 ha i u cijelosti je ograđeno. Ono obuhvaća tipične slavonske hrastike. Poznato je po svojoj ljepoti, primjereno je uređeno, s čistim prosjecima, urednim livadama i lovnim stazama. Namjena uzgajališta je uzgoj visokotrofejnih grla jelena lopatara i muflona, a pored ovih vrsta u lovištu obitava srna obična i divlja svinja. U sklopu lovnog turizma organiziraju se komercijalni lovovi na navedene vrste divljači. Loviti se može šuljanjem, dočekom ili privozom lovačkim kolima, uz pratnju školovanih lovnika.
U zimskim mjesecima organizira se lov na divlje svinje prigonom uz upotrebu posebno izvježbanih pasa.


lovište

tip lovišta

površina

XVI/8 Kunjevci

uzgajalište

1304 ha
Lovački dom "Spačva"

Gosti mogu uživati u udobnom lovačkom domu "Dvorac Spačva" u kojoj se nude poznati slavonski kulinarski specijaliteti. Dobar lov i nezaboravan doživljaj prirode, lovcima ostaje u trajnom sjećanju.

 

 

 

Kontakt: 00385 (0)98 441 553
Kapacitet: 8 soba 6/2, 1/3, 1/4

Lovište Spačva

Na području između Dunava i Save smješteno je otvoreno lovište Spačva. Dolazak u lovište je brz, a vožnja udobna zbog dobre auto-ceste i željezničke povezanosti. Lovište je smješteno u sklopu najvećeg neprekinutog kompleksa šuma u cijeloj Europi, poznatog slavonskog hrasta (Quercus robur slavonica) i idealno je stanište za jelena, srnu, divlje svinje i ptice močvarice i livadarke.
Lovište je poznato po atraktivnom zimskom lovu na divlje svinje prigonom uz upotrebu posebno dresiranih lovnih pasa. Lov na plemenitog jelena u rici u barama, poseban je lovački doživljaj.

 

lovište

tip lovišta

površina

XVI/11 Spačva

otvoreno

25018 ha


Dodatni sadržaji:

Vukovarsko srijemska županija nudi razne bogate programe tokom godine kao što su Vinkovačke jeseni u Vinkovcima, Šokačko sijelo u Županji, Iločka berba u Iloku, Konji bijeli u Babinoj Gredi, Mladost i ljepota Slavonije u Starim Mikanovcima, Festival glumaca i razne druge manifestacije. Grad Vinkovci predstavlja kulturno i gospodarsko središte poznato po svojoj dugoj povijesnoj tradiciji i kulturnoj baštini.


UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA OSIJEK


Lovački dom "Kondrić"

Lovački dom Kondrić smješten je u lovištu Kujnjak. Svojim luksuznim uređenjem jamči dobar odmor nakon uspješnog lova. Ovaj lovački dom poznat je po dobroj slavonskoj kuhinji, te po ponudi visokokvalitetnih đakovačkih vina.

Kondric_ext_m Kondric_int_m

Lovišta Kujnjak i Breznica

Lovište Breznica je otvorenog tipa sa 11.892 ha površine, a lovište Kujnjak je zatvorenog uzgajališnog tipa sa 763 ha.
Ova lovišta koja predstavljaju biser hrvatske lovne ponude poznata su po prekrasnim slavonskim šumama, plodnim poljima i ugodnoj klimi te bogatstvu krupne i sitne divljači. Lov u ovim lovištima je profesionalno organiziran, uz puno poštivanje lovne kulture i tradicije hrvatskog lovstva. Posebna ponuda je lov na divlje svinje uz iznimno bogatu štreku.

lovište

tip lovišta

površina

XIV/1 Breznica

otvoreno

11892 ha


lovište

tip lovišta

površina

XIV/6 Kujnjak

uzgajalište

763 ha


Dodatni sadržaji:

U blizini ovih lovišta i lovačkog doma nalazi se grad Đakovo, gospodarsko, kulturno i povijesno središte ove regije, poznato po bogatoj povijesnoj baštini, te po brojnim povijesnim zdanjima od kojih je svakako najpoznatija đakovačka katedrala, simbol ovog kraja. Katedralu je izgradio đakovački biskup Josip Juraj Strossmayer, najveći mecena hrvatske povijesti u razdoblju od 1866. do 1882. godine.


Lovački domovi Zlatna greda, Monjoroš i Čošak šume

Zlatna greda" svakako je jedan od najljepših lovačkih domova u vlasništvu Hrvatskih šuma. Otvoren je 2000. godine i od tada ovim objektom uspješno gospodari UŠP Osijek, šumarija Tikveš. Kapacitet smještaja je 9 dvokrevetnih soba sa ukupno 18 ležaja.U slučaju organiziranog dolaska veće grupe gostiju za smještaj se koristi depadansa-lovački dom ''Ćošak šume'' sa dodatnih 5 kreveta.U prizemlju ''Zlatne grede'' se nalazi udoban restoran sa kapacitetom od 30 mjesta. Lovački dom je smješten u lovištu Podunavlje -Podravlje, na području Baranje, koje predstavlja jedno od najvažnijih europskih lovišta poznato po ritskim šumama uz Dravu i Dunav te po bogatstvu krupne divljači posebno jelena i divlje svinje te predstavlja biser hrvatske lovne ponude. Posebno je upečatljiva rika jelena u ritu, te skupni lov na divlje svinje gdje je štreka i do stotinu grla. Stoga je san svakog lovca iz naše zemlje, a posebno iz inozemstva posjetiti ovo ekskluzivno lovište i odsjesti u ''Zlatnoj gredi'' te uživati u ljepoti tipičnog nizinskog panonskog krajolika. Stručno osoblje UŠP Osijek lovcima i drugim gostima uz lov nudi i vožnju kočijom, foto safari i razgled lovišta, lovački ručak u prirodi, degustaciju vina u baranjskim podrumima te posjet Parku prirode ''Kopački rit'' koji predstavlja posebnu atrakciju zbog brojnih ptičjih vrsta za turiste iz cijele Evrope. Upravo zbog navedenog ovaj kraj predstavlja jednu od zadnjih oaza rijetko očuvanih biljnih i životinjskih vrsta koju svakako treba posjetiti.

Zlatna greda:


Monjoroš:


Čošak šume:Lovište Podunavlje - Podravlje

Ovo lovište nalazi se u trokutu između Dunava i Drave, te predstavlja jedno od najvažnijih europskih lovnih predjela. Smješteno je u tipično nizinskom panonskom području, osobite plodnosti, a obuhvaća ritske šume bogate krupnom divljači, posebno jelenom i divljom svinjom.

lovište

tip lovišta

površina

XIV/9 Podunavlje-Podravlje

otvoreno

26810 ha
(19510 ha)

 UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA NAŠICE

Lovački dom "Đedovica"

Lovački dom Đedovica nalazi se na prostoru lovišta Papuk, a na prostoru šumarije Voćin. U prizemlju kuće nalazi se dnevni boravak za odmor i okrijepu nakon lova, a u potkrovlju se nalazi 6 soba sa ukupno 12 kreveta.

 

 Lovište Papuk

Lovište Papuk smješteno je u srcu Slavonije, na padinama istoimene planine. To je lovište otvorenog brdsko-planinskog tipa, s uzvisinama od 300 do 1000 metara, a izbrazdano je dubokim jarcima i uvalama s mješovitim šumama bukve, jele, hrasta i graba. Lovište zauzima površinu od 10.837 ha.

 

lovište

tip lovišta

površina

X/9 Papuk

otvoreno

10837 haLovački dom "Fazanerija"

Lovački dom Fazanerija smješten je na prostoru šumarije Slatina. Ima 8 dvokrevetnih soba, tj. 16 kreveta.Lovište Lacić-Gložđe

Lovište Lacić-Gložđe nalazi se na dijelu bivšeg velikog lovišta Đurđenica, na prostoru šumarije Koška i zauzima površinu od 6009 ha. Na prostoru lovišta živi jelen, srna i divlja svinja.

lovište

tip lovišta

površina

XIV/2 Lacić-Gložđe

otvoreno

6009 ha

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA POŽEGA

Lovište Zvečevo

Lovište Zvečevo smješteno je na južnim padinama Papuka, u okruženju pitome požeške kotline. Ovdje se nudi nezaboravan lov na divlje svinje, jelensku i srneću divljač. U samom lovištu nalazi se lovačka koliba "Brzaja" za predah tijekom ili nakon lova.lovište

tip lovišta

površina

XI/25 Zvečevo

otvoreno

5481 ha

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA NOVA GRADIŠKA

Lovački dom "Radinje"

Lovački dom Radinje nalazi se u istoimenom lovištu, a na prostoru šumarije Nova Kapela. U prizemlju se nalazi restoran sa dnevnim boravkom, a na katu se nalazi 7 soba sa ukupno 14 kreveta.Lovište Radinje

Lovište Radinje se nalazi sjeverno od rijeke Save, u predjelu slavonske ravnice i šuma hrasta lužnjaka i poljskog jasena. Lovište pokriva površinu od 4135 ha ograđenog prostora. Poznato je po svojoj dugoj lovnoj tradiciji, te primjerenoj organizaciji lova na jelena običnog, srnu i divlje svinje.

lovište

tip lovišta

površina

XII/16 Radinje

ograđeno

4135 ha

Nalazite se ovdje: Početna Turizam Turizam Turizam Slavonija