Nalazite se ovdje: Početna Turizam Turizam Turizam Gorska Hrvatska

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente

Gorska Hrvatska

UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA DELNICE

Lovački dom Tučka Plana

Lovački dom nalazi se na prostoru šumarije Mrkopalj, na 1.100 m nadmorske visine.Od grada Mrkoplja udaljen je 15 km, u smjeru prema Jasenku. Kapacitet je 3 sobe sa ukupno 8 ležaja. Idealan je za boravak lovaca i planinara kao i drugih gostiju zaljubljenih u Gorski Kotar.

Lovište Bjelolasica
U zaleđu Kvarnera, u srcu Gorskog kotara, na 30458 ha površine smjestilo se lovište Bjelolasica. Brojne vrste gorske divljači poput medvjeda, jelena, srne, divlje svinje, plahe divokoze, reintroduciranog risa, zaštićenog vuka i tetrijeba gluhana stanovnici su toga lovišta. U njemu su stečeni najjači trofeji mrkog medvjeda, kao i nacionalni prvak. Nezaboravan je lov na jelena u rici u hladnim jesenskim danima, koji je u gorskim lovištima često popraćen snijegom. Čekajući na dobro izgrađenim čekama, lovac se može nadati da će ugledati i vuka, pa čak i risa, ukrase crnogoričnih šuma. U lovištu ima dosta lovačkih objekata za smještaj i boravak gostiju lovaca.


lovište

tip lovišta

površina

VIII/2 Bjelolasica

otvoreno

30458 ha


Lovački dom Smrekova draga

Objekt Smrekova draga smješten je na idiličnom proplanku okruženom smrekovom šumom na nadmorskoj visini od 1125 m, a na udaljenosti od 150 km od Zagreba. Objekt je uređen u lovačkom stilu, te njegov drveni interijer odiše toplinom i mirom. Uz objekt se nalazi bočalište, pečenjara, te velika livada za sportske aktivnosti.
Smjer dolaska: Delnice-Gerovo-Tršće-Smrekova draga (od Tršća 5 km asfalta, a 13 km makadama).
U prizemlju se nalazi dnevni boravak, kapaciteta 15 mjesta , a na prvom katu 3 sobe sa ukupno 10 ležaja.
Gostima preporučamo poučnu stazu drugu 5 km od izvora riječice Čabranke preko Medvjeđeg brloga sve do vidikovca s kojeg se vidi grad Čabar i dolina Čabranke, koja je istovremeno i granica sa Slovenijom.
Gosti lovci mogu koristiti usluge prehrane u bistrou ''Brvnara'' u Tršću.


Kontakt: 00385 (0)98 439 801
Kapacitet: 3 sobe: 2/2, 1/6

Lovište Smrekova draga

Lovište Smrekova draga smješteno je u veličanstvenom miru i zelenilu stoljetnih šuma jele i bukve risnjačko-snježničkog masiva, uz granicu Nacionalnog parka Risnjak. Tko ondje nije lovio krškog jelena u vrijeme rike, medvjeda dočekom s visoke čeke ili slušao pjev tetrijeba gluhana u rano praskozorje, taj nije doživio pravi lovački raj. U jezerima Bajer, Lokvarskom jezeru, Lepenici i gornjem toku rijeke Kupe moguć je ribolov na salmonide. Lovca prate stručni vodiči, a smještaj je osiguran u lovačkim kućama u lovištu.

lovište

tip lovišta

površina

VIII/21 Smrekova Draga

otvoreno

18098 ha
Lovački dom Lividraga je u vlasništvu Hrvatskih šuma, a nalazi se u lovištu koje je zakupio Finvest Corp.
Lovački dom Litorić također je u vlasništvu Hrvatskih šuma, a nalazi se u lovištu koje je u zakupu lokalnog lovačkog društva.

Lovački dom Lividraga

Lovački dom Lividraga nalazi se na 928 m nadmorske visine, udaljen je 9 km od Gerova (asfaltirana cesta), a 39 km od Delnica. Šumskom cestom potrebno je 40 minuta od Rijeke, a 25 minuta od Jelenja.
Nalazi se na brežuljku s poglednom na prilaznu cestu i padinu prema obroncima prekrasne crnogorične šume, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Risnjak (1528 m), Snježnik (1506 m) i Jelenc (1442 m)
U prizemlju se nalazi dnevni boravak kapaciteta 20 mjesta sa velikom vanjskom terasom, a na katu 7 soba sa ukupno 13 kreveta.
Gosti mogu koristiti terene za razne sportske aktivnosti (badminton, nogomet, boćanje), te mogu posjetiti nekoliko vidikovaca u blizini, kao i turističku atrakciju jelu – 'kraljicu šume', zbog impozantnih dimenzija.
Postoje neistražene spilje, te mogućnost brdskog biciklizma.
Kontakt: 00385 (0)98 448 195
Kapacitet: 7 soba: 2/1, 4/2, 1/3

Lovački dom Litorić

Lovački dom Litorić nalazi se na staroj cesti Zagreb - Rijeka (od Presike 7 km asfaltnom cestom) skriven u tihom i mirnom šumovitom okruženju, daleko od buke, no lako dostupan zbog blizine glavne ceste. Do Kupe i kupališta ima 5 km. U prizemlju se nalazi dnevni boravak sa kapacitetom 24 mjesta, a na katu 3 sobe sa ukupno 6 kreveta.
Gosti mogu koristiti pečenjaru, te boćalište i velike travnate površine za nogomet i druge sportske aktivnosti.
Poznati vidikovac Orlove stijene udaljen je 4 km, a Goranski planinski put (dvorac Frankopan, Lukovdol, Litorić, Brod Moravice) nalazi se u neposrednoj blizini.


UPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA SENJLovište Ričičko bilo
Lovišta Ričičko bilo i Sjeverni Velebit smještena su na staroj hrvatskoj planini Velebitu. Velebit je najveći hrvatski planinski masiv s uzvisinama 1200 - 1400 m/nm, poznat po svojoj razvedenosti te florističkom i faunističkom bogatstvu. Svojim južnim dijelom spušta se do Jadranskoga mora, dok sjevernim dijelom graniči s Likom. Lovište pokrivaju iskonske šume jele, bukve i klekovine. Unutar tih velikih kompleksa šuma nalaze se livade, rudine i kamenjarske površine. Cijelo gorje uživa status parka prirode, a Hajdučki i Rožanski kukovi strogi su prirodni rezervat. Ondje obitavaju mrki medvjed, jelen, srna, divlja svinja, plaha divokoza, zaštićeni vuk i ris te tetrijeb gluhan. S udobnih čeka ili šuljajući se po rosnim livadama lovac može doći do kapitalnih trofeja. Smještaj za zaljubljenike u prirodu i planine je u lovačkim kućama, a za zahtjevnije goste na moru u komfornim hotelima.


lovište

tip lovišta

površina

XI/11 Ričičko Bilo

otvoreno

22669 ha


Šumarska kuća u Krasnu

Šumarska kuća se nalazi u centru malog mjesta Krasno odmah uz šumariju Krasno. Sastoji se od 11 dvokrevetnih soba, te tri apartmana (2/3, 1/5), sa ukupno 33 ležaja. Objekt ima centralno grijanje, a sobe i apartmani vlastitu kupaonicu.
Zimi objekt ima najveći broj gostiju budući da se u blizini nalazi skijališni centar Krasno.


Muzej šumarstva u Krasnu

Muzej šumarstva je objekt koji ima dvostruku funkciju: u prizemlju objekta se nalazi šumarski lovački muzej, a na prvom katu se nalaze dva apartmana (1/3, 1/4) i dvije sobe (2/3) veoma moderno uređene.


Lovište Sjeverni Velebit
Lovište obuhvaća središnji dio planinskog masiva Velebita, te najveće hrvatske planine između mora i kršne Like. Lovište obiluje iskonskim planinskim šumama jele i bukve. Unutar tih šuma nalaze se planinske livade i rudine. Na tim površinama možemo naći medvjeda, jelena, srnu, divokozu, zaštićenoga vuka i risa te slušati pjev tetrijeba gluhana. Jelena se lovi u vrijeme rike, a medvjeda s udobnih zatvorenih čeka. Smještaj je moguć u lovačkim kućama u lovištu ili u hotelima na moru.

lovište

tip lovišta

površina

IX/14 Sjeverni Velebit

otvoreno

28557 haUPRAVA ŠUMA PODRUŽNICA GOSPIĆ

Lovište Srednji Velebit
Lovište Srednji Velebit smješteno je u ličkom dijelu Velebita, te stare i najpoznatije hrvatske planine u sklopu Parka prirode Velebit. Uz rub lovišta poznata je šuma Štirovača, a u lovištu je biser jezerce Gorsko oko - Sunđer. Lovac koji voli šuljanje kroz nedirnute planinske šume bukve i jele može susresti medvjeda, jelena, srnu, vuka ili risa. Na suhim stablima u proljeće čuje se ljubavna pjesma tetrijeba gluhana. Lov dočekom s udobne čeke omogućuje lov na medvjeda i kapitalnog planinskog vepra, ostajući u trajnoj uspomeni planinskog lovca.


lovište

tip lovišta

površina

IX/30 Srednji Velebit

otvoreno

12352 ha

 

Nalazite se ovdje: Početna Turizam Turizam Turizam Gorska Hrvatska