Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka O nama Ustrojna shema News Latest

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

odgovor hs

Odlukom Uprave HŠ, a sukladno Cjeniku odstrjela divljači i usluga u lovu s važnošću od 1. travnja 2020. do 31. ožujka 2021, smanjuje se cijena za 30% za skupne lovove na divlje svinje (varijanta A) za sva lovišta (za lovište „Spačva“ se produžuje odluka o smanjenju cijene za 50% za lovne revire Kragujna i Narače do 31.03.2021.), smanjuje se cijena odstrjela krmače, nazimadi i prasadi za 30% za sva lovišta, smanjuje se cijena odstrjela jelena običnog, košute i teleta za 30% (za muška grla samo do 169,99 CIC točaka te uz izuzetak muških grla (osim teleta) u lovištima „Smrekova draga“ i „Bjelolasica“) te se smanjuje cijena odstrjela jelena lopatara u lovištu „Kunjevci“ za 30 % za sve dobne i spolne kategorije bez ograničenja u odnosu na broj CIC točaka.

hs litva2 th

Na krajnjim obroncima Medvednice, u Park šumi Kraljevec u Zagrebu, predstavnici Hrvatskih šuma skupa s Veleposlanicom Republike Litve, Nj.E. g. Jûratè Raguckienè i djelatnicima litvanskog veleposlanstva posadili su 30 simboličnih stabala kao simbol 30 godina obnove samostalnosti Republike Litve.

 

odgovor hs

 

Na žalost, zbog trenutačne epidemiološke situacije, a u skladu s preporukama nadležnih institucija i naše Službe za zaštitu na radu, prisiljeni smo ponovo odgoditi planiranu akciju sadnje dok se stanje vezano uz pandemiju korona virusa ne poboljša. Takva je odluka donesena s ciljem očuvanja zdravlja svih zainteresiranih volontera, ali i naših djelatnika, koji su nam neophodni za nesmetano obavljanje naših poslovnih aktivnosti.

hs zavod1 th

U Republici Hrvatskoj, kao i u cijeloj Europskoj uniji, vuk (Canis lupus) i ris (Lynx lynx) imaju status stroge zaštite prema odredbama EU Direktive o staništima (Direktiva 92/43/EEZ), koje su prenesene u hrvatsko zakonodavstvo Zakonom o zaštiti prirode (NN br. 80/13, 15/18 i 14/19) i Pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama (NN br. 144/13 i 73/16).

ministrica slika1 th

Dana 13. studenog 2020. godine u osječkom prigradskom naselju Nemetin, točnije u g.j. "Osječke podravske šume" u 19 a odsjeku sadnjom prve sadnice hrasta lužnjaka, ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak obilježila je početak radova sadnje hrasta lužnjaka na projektnom području Naturavite.