Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Delnice News Latest

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

dani zajednicke sadnje 2021 th

Akcija Hrvatskih šuma d.o.o. pod nazivom „Dani zajedničke sadnje“ nastavlja se i ove jeseni! Proljetna sadnja sa svom zainteresiranom javnosti održala se u nešto manjem obimu, sukladno epidemiološkoj situaciji, ali nije zbog toga bila manje uspješna. Osim toga, glavni cilj svakako je ostvaren, a to je kontinuirana komunikacija sa svim ljubiteljima šume te druženje uz ostvarivanje edukativne uloge i poticanje ljudi da se brinu o prirodi i shvate značaj njezinog očuvanja.

odgovor hs

Iznimno nam je žao i začuđeni smo što zastupnik Europskog parlamenta g. Thomas Waitz pri posjetu Hrvatskoj nije zatražio stručno pojašnjenje i obratio se službenim institucijama Republike Hrvatske koje se bave područjem šumarstva. Da se kojim slučajem obratio, dobio bi konkretne podatke za sva područja od interesa, pa tako i za područje Crne Mlake, koje je u svojoj izjavi o „razmjerima štete uzrokovane prekomjernom sječom na područjima kojima upravljaju HŠ“ proglasio „prekomjerno posječenim“, a područje ornitološkog parka proglasio je „alarmantnim“, iako na tom području Hrvatske šume posljednjih godina uopće nisu obavljale sječe.

zavgrm th

U Ljubljani je od 2. do 4. rujna 2021. godine održana završna konferencija URBforDAN projektnih partnera. Glavni projektni partner grad Ljubljana zajedno sa Slovenskim šumama bili su domaćini konferencije na kojoj su sudjelovali projektni partneri iz gradova: Beč, Budimpešta, Zagreb, Beograd, Ivano-Frankivsk, Cluj-Napocca, kao i pridruženi (ASP) partneri: Sarajevo, Podgorica, Prag te gosp. Simone Borelli ispred organizacije FAO - UN. 

nsp pitomi kesten th

Svim sakupljačima nedrvnih šumskih proizvoda za osobne potrebe omogućena je samostalna izrada Dozvole putem web-aplikacije koja je objavljena na portalu HŠ. Web-adresa za pristup web-aplikaciji glasi: https://nsp-dozvola.hrsume.hr. Posjedovanje Dozvole preduvjet je ulaska na područje kojim gospodare Hrvatske šume u svrhu sakupljanja nedrvnih šumskih proizvoda za osobne potrebe.

slo 5 th

U srijedu, 25. kolovoza, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Krunoslav Jakupčić u pratnji direktora Sektora za šumarstvo Krešimira Žagara, voditelja UŠP Karlovac Marina Svetića i glasnogovornice Ane Juričić Musa ugostio je na Petrovoj gori rukovodstvo Slovenskih državnih šuma (Slovenski državni gozdovi) koje čine Robert Tomazin, glavni direktor, Matjaž Juvančič, poslovni direktor, Andrej Janša, financijski direktor i Jože Strle, voditelj komercijale i logistike.