Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Delnice News Latest Dani zajedničke sadnje - proljeće 2022.

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Dani zajedničke sadnje - proljeće 2022.

dani sadnje th

Akcija Hrvatskih šuma d.o.o. pod nazivom „Dani zajedničke sadnje“ nastavlja se i ove godine! Pred nama je buđenje prirode, a prije toga vrijeme je za proljetnu sadnju!

I ovog proljeća sadite s nama!

Akcija Hrvatskih šuma d.o.o. pod nazivom „Dani zajedničke sadnje“ nastavlja se i ove godine! Pred nama je buđenje prirode, a prije toga vrijeme je za proljetnu sadnju!

Radi općeg javnog interesa građana te svjesni globalnog problema klimatskih promjena koje utječu na šumske površine na zemlji, Hrvatske šume d.o.o. informiraju i educiraju širu javnost o jednom od najvažnijih dijelova gospodarenja šumama - pošumljavanju. Naš glavni cilj i dalje je kontinuirana komunikacija sa svim ljubiteljima šume te druženje uz ostvarivanje edukativne uloge i poticanje ljudi da se brinu o prirodi i shvate značaj njezinog očuvanja.
Hrvatske šume d.o.o. prosječno zasade oko 9 milijuna sadnica na godinu, pri čemu se ne uračunavaju površine na koje se unosi sjemenski materijal. Broj sadnica posađen kroz različite akcije s vanjskim sudionicima je daleko manji, ali cilj koji ostvarujemo je značajno veći jer nam je dragocjena svaka biljka koju posadi netko iz redova građanstva. Kroz naše akcije nije se samo pošumljavalo, već se i družilo, a stečena su i temeljna znanja iz područja šumarstva.

Hrvatske šume d.o.o. Zagreb omogućit će stoga zainteresiranim građanima sadnju sadnica šumskih vrsta drveća na površinama državnih šuma i ovog proljeća.

Upiti zainteresiranih građana, udruga i poduzeća već nam pristižu.

Zajednička sadnja u proljeće 2022. godine predviđena je za dane petak i subotu 4. i 5. ožujka 2022. godine te petak i subotu 11. i 12. ožujka 2022. godine. Rok za prijavu je do kraja veljače 2022. godine, kako bismo na vrijeme mogli organizirati i pripremiti površine i uvjete za sadnju. Broj prijava biti će ograničen.

Prijave se dostavljaju na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

U prijavi, koja može biti pojedinačna ili grupna, treba navesti imena i prezimena sudionika, e-adresu, posjedovanje ili ne posjedovanje alata za sadnju te županiju u kojoj bi sadili kako bismo lakše napravili raspored. Sudionici se trebaju obući u odgovarajuću terensku obuću i odjeću i ponijeti rukavice. Tijekom sadnje poštivat će se epidemiološke mjere. O detaljima akcije svi prijavljeni će biti povratno obavješteni e-poštom.

Osobni podaci sudionika koristit će se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni. Više o zaštiti osobnih podataka u HŠ d.o.o. možete pronaći na našem web-u www.hrsume.hr  . Događaj „Dani zajedničke sadnje“, javne je prirode te će biti sniman/fotografiran. Ukoliko ne želite da koristimo Vaše fotografije/snimke u sklopu promotivnih aktivnosti (uključujući objave na Internet stranicama, društvenim mrežama i časopisu Hrvatske šume) molimo javite se našim zaposlenicima na događaju, kako bi uvažili Vaš zahtjev.

Veselimo se susretu!

dani sadnje

 

Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Delnice News Latest Dani zajedničke sadnje - proljeće 2022.