Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Karlovac News Latest HRVATSKE ŠUME ZA STRADALE U POTRESU

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

HRVATSKE ŠUME ZA STRADALE U POTRESU

 odgovor hs

Nakon velikog potresa koji je pogodio područje oko Petrinje, Gline i Siska, Hrvatske šume odmah su priskočile u pomoć i razradile plan za pomoć stradalom stanovništvu i gospodarstvu iz svoje nadležnosti. Niz mjera već se provodi, dok ih je nekoliko u pripremi i provodit će se u primjerenim rokovima, a izdvajamo sljedeće: smještaj u lovačkim kućama, doniranje ogrjeva, trupaca, kamenog materijala, mesa divljači i odgoda plaćanja za kupce. U tijeku obnove donirat će i parket za obnovu kuća.

Nakon velikog potresa koji je pogodio područje oko Petrinje, Gline i Siska, Hrvatske šume odmah su priskočile u pomoć i razradile plan za pomoć stradalom stanovništvu i gospodarstvu iz svoje nadležnosti. Niz mjera već se provodi, dok ih je nekoliko u pripremi i provodit će se u primjerenim rokovima, a izdvajamo sljedeće:

1. Smještaj u lovačkim kućama - Hrvatske šume otvaraju lovačke kuće u okolici potresom pogođenih područja za smještaj građana s područja Petrinje, Siska, Gline i okolice koji ne mogu nastaviti život u svojim stambenim objektima (Lovačka kuća Brezovica, Kutinska bb,
44414 Novo Selo Palanječko; Lovački dom Muljava, Radonja 45, Vojnić; Lugarnica Krušak
Krušak bb, 10413 Velika Buna).
2. U tijeku je doniranje ogrjeva za potrebe stanovnika iz potresom pogođenih područja u koordinaciji sa stožerom civilne zaštite.
3. Doniranje trupaca iz kojih će drvoprerađivači izraditi drvnu građu za krovišta i ostalu potrebnu drvenu stolariju
4. Doniranje kamenog materijala za nasipanje površina na koje će biti smješteni kontejneri za smještaj stradalog stanovništva
5. Donesena Odluka o odgodi plaćanja za kupce drvne sirovine koji su stradali u potresu do 140 dana
6. Doniranje mesa divljači u svrhu opskrbe obrocima stradalog pučanstva u selima i zaseocima stradalog područja te osoblja (vatrogasci, osoblje civilnih stožera) koje radi na sanaciji šteta od potresa.
7. U tijeku obnove donirat će i parket za obnovu kuća.

Kao i u svim dosadašnjim kriznim situacijama i elementarnim nepogodama, Hrvatske šume spremno su priskočile u pomoć stradalom stanovništvu koristeći vlastite resurse i raspoloživu logistiku, što će nastaviti činiti i dalje.

Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Karlovac News Latest HRVATSKE ŠUME ZA STRADALE U POTRESU