Nalazite se ovdje: Početna Tvrtka Uprave šuma UŠP Osijek News Latest Noć muzeja

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Noć muzeja

muzej bosnjaci

Hrvatske šume UŠP Vinkovci i Općina Bošnjaci srdačno Vas pozivaju na obilježavanje još jedne Noći muzeja u Šumarski muzej Bošnjaci, u petak 28. siječnja 2022., od 18.00 do 24.00 sata! Gostima će, kao i proteklih godina, uz stručno vodstvo šumara-kustosa Antuna Leakovića, biti omogućeno razgledavanje stalnoga muzejskog postava koji predstavlja bližu i daljnju povijest šumarstva ovog kraja, a poglavito Spačvanskog bazena poznatog po šumi hrasta lužnjaka odnosno, na daleko znanog slavonskog hrasta.

muzej bosnjaci

Hrvatske šume UŠP Vinkovci i Općina Bošnjaci srdačno Vas pozivaju na obilježavanje još jedne Noći muzeja u Šumarski muzej Bošnjaci, u petak 28. siječnja 2022., od 18.00 do 24.00 sata! Gostima će, kao i proteklih godina, uz stručno vodstvo šumara-kustosa Antuna Leakovića, biti omogućeno razgledavanje stalnoga muzejskog postava koji predstavlja bližu i daljnju povijest šumarstva ovog kraja, a poglavito Spačvanskog bazena poznatog po šumi hrasta lužnjaka odnosno, na daleko znanog slavonskog hrasta. Neke od predmeta Muzeju su darovali mještani Bošnjaka. To su uglavnom tradicijski alati za izradu drvenih predmeta i alati za rad u šumi i izvoz drva iz šume, a najveći dio predmeta dopremljen je iz šumarija na području UŠP Vinkovci.

Što Vas očekuje....

Od 18.00 sati u dvorištu muzeja održati će se
radionica starih šokačkih igara za djecu uz Ivu Mišić i Dominika Hudolina iz Savjeta mladih Općine Bošnjaci.

U 19.00 sati u prezentacijskoj dvorani biti će
Promocija knjige „Nastanak Vojne granice i povijest grada i tvrđave Brod na Savi s 8 ilustracija“ Antona Lešića, uz pozdravne riječi voditelja UŠP Vinkovci Krasnodara Sabljića i Andriju Juzbašića, načelnika Općine Bošnjaci. O knjizi govore prof. dr. sc. Damir Matanović, Petar Elez, prof. i Antun Lešić, mag. educ.

U 20.00 sati u potkrovlju muzeja održati će se
Otvorenje izložbe fotografija „Šuma okom šumara“.

U 20.15 sati u potkrovlju održati će se promocija pjesme i spota „Baća iz Bošnjaka“ Darka Lukića.
O pjesmi i spotu govore:
- Tihomir Ivanetić (Rockoko studio)
- Petar Juzbašić
- Mario Vinković – Dada
- Matej Čehovski (Studio 55)
- Darko Lukić

Program obilježavanja Noći muzeja podrazumijeva slobodan obilazak stalnog postava Muzeja i izložbe fotografija te druženje uz lovačku vatru i pjesmu!
Pozivamo na dosljedno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera!

Informativni letak pdf