Nalazite se ovdje: Početna Šume Certifikacija šuma Sume Sume Certifikacija šuma

Ove web stranice koriste kolačiće da bi se pravilno prikazivale. Korištenjem naših web stranica, pristajete na spremanje kolačića na Vaš uređaj.

Otvori politiku privatnosti      Otvori sve dokumente politike e-privatnosti      Otvori GDPR dokumente       O kolačićima

Certifikacija šuma

SA-fm/coc-1212
FSC akreditirana certifikacija znači da se šumom gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima.

FSC Trademark © 1996 Forest Stewardship Council A.C.

"Hrvatske šume" d.o.o. stekle pravo na prestižni FSC certifikat za gospodarenje šumama. Prema definiciji, "FSC akreditirana certifikacija znači da se šumom gospodari prema strogim ekološkim, socijalnim i ekonomskim standardima." Ovim je činom okrunjen višegodišnji vrijedan rad mnogih ljudi u ovoj organizaciji koji su uložili veliki trud kako bi se ovaj dugotrajan proces doveo do završnice. FSC certifikat predstavlja veliku čast kojim se međunarodno priznaje da je način gospodarenja šumama "Hrvatskih šuma" u skladu sa strogim kriterijima, to je priznanje hrvatskoj šumarskoj struci koja već generacijama na odgovoran način gospodari tim izuzetno značajnim nacionalnim resursom. Ovime, hrvatsko šumarstvo ulazi u sam vrh svjetskih trendova, jer s obzirom da je po FSC sustavu certificirana cjelokupna površina državnih šuma, to u svjetskim razmjerima predstavlja izuzetan rezultat.

Što je to FSC?

Što je to FSC certifikat?

Certifikacija šuma u "Hrvatskim šumama"

Grupni sustav certifikacije šuma

Izrada hrvatskih nacionalnih standarda za certifikaciju šuma


DOKUMENTI ZA DOWNLOAD

Standardi
FSC načela i kriteriji
Woodmark generički standard
Woodmark grupni standard
Prvi nacrt nacionalnih standarda

Ostalo
Prezentacija o certifikaciji šuma na 5. konferenciji direktora
Ratko Matošević: Izvještaj sa seminara o certifikaciji, Poljska 3. 2001.

Kontakt
Za sve informacije u vezi certifikacije šuma u "Hrvatskim šumama" možete se obratiti glavnom koordinatoru Ratku Matoševiću.

Nalazite se ovdje: Početna Šume Certifikacija šuma Sume Sume Certifikacija šuma