Nalazite se ovdje: Početna Šume Općenito Povijest šumarstva News Latest

vjetrolom vk 4 th

Olujno nevrjeme koje je zahvatilo područje Cvelferije u noći s nedjelje na ponedjeljak 8. srpnja napravilo je značajnu štetu na šumskim sastojinama u pet šumarija: Gunja, Vrbanja, Strošinci te manjim dijelom u šumariji Županja i Vinkovci. Olujni vjetar uzrokovao je vjetroizvale ali i vjetrolome na spomenutom području zbog čega su djelatnici Hrvatskih šuma, UŠP Vinkovci pokrenuli doznaku radi utvrđivanja šumske štete. 

oluja rea2 th

U svibnju ove godine ciklona Rea napravila je veliku štetu na Medvednici i u park šumama grada Zagreba. Iako je oluja zahvatila puno veće područje od oluje Teodor iz 2013. godine, šteta je ipak manja negoli je bila prije 6 godina, kada je u nekoliko naleta vjetra stradalo više od 60.000 kubičnih metara drvne sirovine. Radovi na sanaciji krenuli su odmah po smirivanju vremena, a kako bi javnost bila upućena u stanje nevremenom pogođenih šuma, Hrvatske šume d.o.o. 23. svibnja održale su press konferenciju.

12natjecanjesjekaca th

Krajem kolovoza, u Lipovljanima će se održati 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača. Lipovljanske šume, toliko opjevane u Kozarčevim knjigama, tako će ponovno doći u fokus javnosti, a njihove će čari posjetitelji moći osjetiti od 23. do 25. kolovoza u velikom broju manifestacija koje će se održati u organizaciji općine Lipovljani i Hrvatskih šuma.

fsc th

Završio je i osamnaesti redoviti godišnji FSC® pregled Hrvatskih šuma. Soil Association tim pod vodstvom iskusnog argentinskog stručnjaka Jorge Trevina pregledao je ovaj put niz sastojina, zaštićenih objekata i šumskih radilišta od Drave do obronaka Papuka i provjerio gomilu dokumentacije u upravama Bjelovar i Koprivnica, pa u šumarijama Sirač, Repaš i Đurđevac. 

odgovor hs

Temeljem članka 21. Izjave o ustroju društva HRVATSKE ŠUME društvo s ograničenom odgovornošću (posl.broj:OU-631/17), na prijedlog povjerenstva UŠP Buzet klasa: BU/19-01/679, urbroj:14-00-08/01-19-06 od 03. srpnja 2019., Uprava Društva donosi ODLUKU kojom se utvrđuje da su Hrvatske šume d.o.o. UŠP Buzet raspisale javni natječaj za prodaju nekretnine- poslovnog prostora u Poreču, na adresi Ulica istarskog razvoda 13 koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na k.č.br. 635 upisana u zk.ul. 5823 k.o. Poreč, poduložak 2.