Skip links

Planinarski dom Jankovac

Smješten na obroncima Papuka

PD Jankovac nalazi se na obroncima Papuka, na 475 m nadmorske visine u istoimenom Parku prirode Papuk.
Smješten je na prekrasnoj planinskoj livadi okružen s tri zelena jezera i stoljetnim bukovim šumama, uz prisustvo gorskog javora i brijesta, bijelog jasena i drugih planinskih vrsta drveća i raslinja.
Lovište Papuk pruža gostima mogućnost lova na jelena običnog, srnu običnu, svinju divlju kao i na sitnu divljač, a u modrim bistrim jezerima pliva pastrva.

O objektu

 • 60 ležaja (sobe, spavaonice, apartmani)
 • restoran kapaciteta 60 sjedećih mjesta
 • terasa s predivnim pogledom na planinske livade

Galerija fotografija

Posjetite u blizini

 • Arboretum Lisičine
  na udaljenosti od svega 30 km u smjeru Voćina
 • Geološki spomenik prirode Rupnica
  u blizini Voćina
 • Ružica
  stari grad iz srednjeg vijeka te grad i jezero Orahovica
 • Toplice Velika
  na udaljenosti od 15 km

Iz velike ponude izdvajamo specijalitete od divljači i gljiva te dnevnu ponudu gotovih jela kao što su šumarski grah, grah na lovački, svježa pastrva i dr.

Gosti PD Jankovac mogu posjetiti i uživati u pogledu na Jankovački slap Skakavac koji predstavlja prirodni fenomen. Naime, Jankovački potok obrušava se preko visoke stijene s visine od 28 metara u kanjon Kovačice.

U blizini PD Jankovac nalaze se dvije poznate pećine. U donjoj pećini nalazi se sarkofag grofa Jankovića po kojem je ovaj romantični dio Papuka još u 19. stoljeću dobio ime. Druga pećina poznata je kao špilja u kojoj se skrivao znani papučki hajduk Maksim Bojanić.

Za ugodnu šetnju okolicom preporučamo Grofovsku stazu s poučnim tablama o nizu zanimljivosti o prirodnoj i kulturnoj baštini ove prekrasne gorske doline.
Staza je označena planinarskim markacijama, strelicama i putokazima te osim edukativnog karaktera dobiva sve više i rekreativni karakter.

Kako do nas

Kontakt

tel: 099 3739 417

Adresa

Slatinski Drenovac

Saznajte više

Hrvatske šume br. 213
Hrvatske šume br. 199
Virtualna šetnja