Skip links

Obilježeno 124. godine od osnutka Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije

Svečano je bilo u petak 21. listopada u velikoj dvorani Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije gdje je obilježeno 124. godine od osnutka najznačajnije visokoobrazovne institucije u Hrvatskoj.

Na svečanosti je prisustvovao veliki broj uzvanika koje je u uvodnom govoru pozdravnim riječima pozdravio dekan FŠIDT prof. dr. sc. Josip Margaletić. On se u uvodnom govoru osvrnuo na bogatu povijest ove ustanove koja je započela 20. listopada 1898. godine kao Šumarska akademija koja je prerasla u fakultet u sklopu zagrebačkog Sveučilišta na kojem danas studira 837 studenata.

Dotaknuo se brojnih izazova pred kojim se fakultet nalazi zaključivši kako nema nerješivih izazova niti nepremostivih prepreka.

Uzvanicima se prigodnim riječima obratio i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić koji se u svome obraćanju dotaknuo certificiranja šuma gdje Hrvatska prednjači u svijetu sa 74% ukupno certificiranih šuma od kojih većinom gospodare Hrvatske šume.

– Od svih aktivnosti koje provode Hrvatske šume, gospodarenje šumama je najvažnija a znanje o tome naši inženjeri stekli su upravo ovdje, među ovim klupama, – rekao je tom prilikom Jakupčić.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Stjepan Lakušić također se osvrnuo na znanje stečeno na FŠIDT rekavši kako je jedno generator ideja a drugo je te ideje prenijeti u praksu a upravo obrazovanjem kvalitetnog kadra, FŠIDT radi odličan posao.

Uslijedilo je dodjeljivanje nagrada zahvalnica studentima i djelatnicima Fakulteta uz prigodan glazbeni program.

124. godine
Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije
837
studenta
74%
certificiranih šuma