Skip links

Nastavak suradnje s HGSS-om

U petak, 16. prosinca u prostorijama Hrvatskih šuma održan je sastanak Uprave Društva s predstavnicima HGSS-a. Sastanku je nazočio predsjednik Uprave Društva Nediljko Dujić s Direktorom Sektora za Šumarstvo Krešimirom Žagarom dok je HGSS predstavljao pročelnik Josip Granić.

Dogovorena je daljnja suradnja temeljena na Sporazumu iz 2017. godine kojem je cilj unaprjeđenje sigurnosti, traganja i spašavanja u Republici Hrvatskoj a krajem prošle godine potpisan je i Aneks kojim su HGSS-u stavljene na raspolaganje digitalni podaci Hrvatskih šuma koji uključuju sve; od vektorskog sloja šumskih cesta i podacima o podlozi preko granica područja svih organizacijskih jedinica Hrvatskih šuma do zajedničkih edukacija, pristupa mrežnim uslugama kao i suradnju na razvoju i razmjeni iskustava, opreme i ljudi vezanih uz bespilotne sustave.

Obje strane su se usuglasile kako će Hrvatske šume d.o.o. i dalje će Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja biti čvrst oslonac i partner u razvoju tehnoloških alata i rješenja s ciljem unapređenja sigurnosti, traganja i spašavanja u Republici Hrvatskoj