Skip links

Proglašen dan urbanog šumarstva

Na inicijativu Sekcije za urbano šumarstvo, Upravni odbor HŠD na svojoj 3. sjednici održanoj 9. prosinca 2022. proglasio je 15. studeni Danom urbanog šumarstva.

Obzirom da rastuće zagađenje životnog okoliša i sve primjetnije posljedice klimatskih promjena, uz značajno povećanje broja stanovnika u gradovima kao i socijalna otuđenost, još više povećavaju  potrebu suvremenog čovjeka za šumom i dobrobitima koje ona pruža, iskreno se nadamo će ovaj dan biti prihvaćen od strane svih institucija, organizacija i pojedinaca koji su na bilo koji način uključeni u donošenje odluka ili izvođenje radove iz djelatnosti urbanog šumarstva.

Podsjećanje na datum kada je održan 1. hrvatski stručni skup o urbanom šumarstvu (15. studeni 2019. u Osijeku) biti će nam uvijek motiv za nastavak aktivnosti na pozicioniranju i promidžbi urbanog šumarstva i srodnih djelatnosti, uz uvjerenje da samo suradnjom na ovom multidisciplinarnom području možemo osigurati budući održivi razvoj urbanog drvenastog zelenila koje smo značajnim dijelom naslijedili od prethodnih generacija i koje smo obvezni ostaviti u dobrom zdravstvenom stanju i onima koji dolaze iza nas.