Skip links

Pobjednici 13. državnog natjecanja šumarskih radnika su sjekači UŠP Zagreb

Završilo je dvodnevno državno natjecanje šumarskih radnika sjekača, koje se ove godine održalo u Vinkovcima u parku Lenije. Bilo je to je 13. po redu natjecanje u organizaciji Uprave Hrvatskih šuma, ovaj put na čelu s predsjednikom Uprave Nediljkom Dujićem. Uprava šuma podružnica Vinkovci pokazala se kao izvrstan domaćin. Natjecanje je, kao i Dane šumarstva, svečano otvorila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Naglasak je bio na sportskom događanju, na kojem su najbolji radnici sjekači s područja cijele Hrvatske, iz svih podružnica Hrvatskih šuma, pokazali svoje vještine u 5 različitih kategorija. Kao gosti natjecatelji sudjelovali su sjekači iz Slovenije i Mađarske. Bodrenja od strane kolega i mnogobrojnih posjetitelja nije nedostajalo, a sve je bilo upotpunjeno bogatim popratnim kulturno – zabavnim i gastronomskim događanjima.

Važno je bilo sudjelovali, ali imamo pobjednike koji će predstavljati Hrvatsku iduće godine na Svjetskom prvenstvu šumarskih radnika sjekača u Beču.

Ekipni pobjednici su po peti put za redom sjekači iz Uprave šuma podružnice Zagreb! Pojedinačno – 3. mjesto osvojio je Mihael Dobenko iz UŠP Nova Gradiška; 2. mjesto osvojio je Ante Zadro, UŠP Vinkovci, a zlatan je Predrag Šolaja, UŠP Zagreb

Najbolji junior je Ivan Cumbaj, također UŠP Zagreb! To su dečki koji će nas predstavljati iduće godine na Svjetskom prvenstvu.

Događanje je prigodnim riječima zahvale zatvorio član Uprave Hrvatskih šuma Ante Sabljić.

Na kraju, još jednom čestitamo pobjednicima!