Skip links

Uklanjaju se samoizvaljena stabla srušena uslijed jučerašnjeg nevremena

Šumarija Zagreb radi na uklanjanju pojedinačno samoizvaljenih stabala koja su se porušila uslijed jučerašnjeg nevremena koje je zahvatilo sjeverozapadnu Hrvatsku. Najprije se uklanjaju ona stabla koja su se prepriječila preko planinarskih staza i puteva te u blizini planinarskih domova na području Medvednice. Prema prvim procjenama radi se o svega 30-tak pojedinačno izvaljenih stabala kod livada Tomislavovog doma, planinarskog doma Snježne kraljice i na drugim lokacijama (planinarska staza br.12, Mljekarski put, staza br. 44) ali koja su izazvala veliku zabrinutost i reakciju posjetitelja Medvednice.

Šumarija Zagreb radi na sanaciji štete za koju procjenjuje da će trajati narednih desetak dana te moli za strpljenje i razumijevanje kao i povećan oprez prilikom kretanja šumom. Eventualne dodatne lokacije sa srušenim stablima možete dojaviti na broj telefona (01) 376 85 47 (Šumarija Zagreb) ili putem e-maila: zagreb@hrsume.hr.

Desetak stabala porušeno je i na području park šuma grada Zagreba i parka Maksimir uslijed jučerašnjeg nevremena. Radna jedinica Urbano šumarstvo radi na njihovu uklanjanju i uspostavi šumskog reda. (tđk)

Zadnje objavljeno