Skip links
ForestFlow

Potpisan ugovor o prekograničnoj suradnji – ForestFlow

Posljednjeg petka u srpnju službeno je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ForestFlow koji se provodi u okviru IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013. Ugovor su potpisali predsjednik Hrvatskih šuma d.o.o. Ivan Pavelić te v.d. ravnateljica Agencije za regionalni razvoj RH Matilda Copić a potporu cijelome projektu dao je ministar Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Partneri u ovome projektu sa Hrvatske strane jesu Hrvatske šume d.o.o. kao vodeći parner, Hrvatske vode te Institut za međunarodne odnose dok su partneri sa srpske strane JP Vojvodinašume, JVP Vode Vojvodine te Institut za nizijsko šumarstvo i životnu sredinu.

– Projekt ForesFlow četvrti je IPA-in projekt prekogranične suradnje u kojemu sudjeluju Hrvatske šume i najveći do sada. Vrijedan je 1,4 milijuna eura a EU ga financira u 85 postotnoj vrijednosti. Pola tih sredstava je hrvatski dio a pola pripada partnerima iz Srbije. Cilj projekta je obnoviti područja oštećena u poplavi 2014. godine i razviti učinkovitije sustave zaštite u slučaju opasnosti od poplava u pograničnom području, – poručio je predsjednik Pavelić.

Važno je naglasiti kako je ovaj projekt u potpunosti pripremljen vlastitim kapacitetima, što je veliko priznanje za Hrvatske šume.

Prisutnima je projekt približio Blaž Štefanek, viši stručni suradnik u Službi za strateški razvoj i upravljanje organizacijskim promjenama koji je videoprezentacijom dao osnovne informacije a također je predstavio i nadolazeći projekt koji je trenutno u pripremi – Naturavita koji za cilj ima razminirati te zaštititi šume i šumska zemljišta u zaštićenom i Natura 2000 područjima dunavsko – dravske regije.

ForestFlow