Skip links
URBforDan logo

Rezultati natječaja Očuvajmo zelena pluća grada iz projekta URBforDAN

Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o., u okviru projekta Upravljanje i korištenje urbanih šuma kao prirodne baštine u gradovima Dunavskog sliva (URBforDAN) organizirao je natječaj Očuvajmo zelena pluća grada. Natječaj je organiziran s namjerom da potakne ključne dionike na doprinos inovativnim i atraktivnim idejama koje će promovirati urbanu šumu Grmoščicu i njen održivi razvoj, poštujući pritom raznolikosti svih njenih korisnika.

Natječaj je objavljen na internetskoj stranici organizatora, https://www.zagreb.hr te na službenoj Facebook stranici organizatora, https://www.facebook.com/zagreb.hr . Na natječaju su mogli sudjelovati svi koji su zainteresirani za davanje doprinosa ovom projektu. Natječaj je trajao od 06. listopada do 25. listopada 2020. godine.

Na adresu za prijavu Najboljih ideja pristiglo je 15 prijava, te su sve zadovoljile administrativne uvjete iz Poziva.

Ocjenjivačko povjerenstvo od tri člana dalo je ocjene za svih 15 prijedloga a u skladu s kriterijima za ocjenjivanje i prema vlastitom nahođenju, odabrane su 3 najbolje ideje prema broju osvojenih bodova.

Prvo mjesto osvojile su Monika Lovre i Patricija Palorec za prijedlog #parkšumagrmoščicazasve, drugo mjesto osvojili su Dorja Klarić, Franciska Erdelj i Nikolina Ferbišek za prijedlog Grmoščica svima! dok je treće mjesto osvojila Izabela Kuzle za prijedlog Šumska reciklaža u urbanoj šumi.

Pobjednike natječaja očekuju nagrade, poklon paket iz URBforDAN projekta, profesionalni dizajn A1 plakata s prezentacijom njihove ideje, prilika za predstavljanje pobjedničke ideje na završnoj konferenciji projekta.

Čestitamo sretnim dobitnicima!

URBforDan logo