Skip links

Početnom konferencijom predstavljen projekt ForestEye

U prostorijama Franjevačkog muzeja i galerije Gorice u Livnu 7. svibnja održana je početna konferencija projekta ForestEye – Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara na kojoj je predstavljen projekt prekogranične suradnje kojeg financira EU kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.- 2013. IPA komponenta II. Nositelji ovoga projekta su Hrvatske šume dok su partneri ŠGD Hercegbosanske šume Institut za razvoj i međunarodne odnose te Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije. Konferenciju je otvorila Mirjana Vila uvodnim govorom a podršku i pozdravne riječi uputili su predsjednik Uprave Hercegbosanskih šuma Draško Brnić te predsjednik Uprave Hrvatskih šuma d.o.o. Ivan Pavelić.

Na konferenciji su govorili i predstavnici projektnih partnera: Sanja Tišma, ravnateljica IRMO-a te Petar Galić ministar obrazovanja, kulture i športa HBŽ.

Ciljeve i aktivnosti Projekta su prezentirali voditelj projekta Zoran Šunjić i koordinator projekta Matko Knežević.

Opći zaključak konferencije jest kako će ovaj projekt osim financijske koristi za obje strane, donijeti i bolju povezanost institucija te suradnju na smanjenju rizika od prirodnih nesreća uzrokovanih šumskim požarima. Zaključak obje strane jest kako je iskustvo koje će dobiti realizacijom ovoga projekta neprocjenjivo.

FORESTEYE