Skip links

Službeno otvoren edu info centar Kaoci

U utorak je na Biokovu službeno otvoren edukativno informativni centar Kaoci čija je obnova financirana u sklopu projekta ForestEye kroz instrument predpristupne pomoći (IPA) u okviru Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Projekt su provele Hrvatske šume, UŠP Split te Hercegbosanske šume, Institut za razvoj i međunarodne odnose i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

U uvodnom govoru, prisutnima se obratio projekt menadžer Zoran Šunjić koji je prisutnima dao osnovne informacije vezane za edukativni centar Kaoci. Prisutne je pozdravio i načelnik općine Zagvozd, Miroslav Gaće koji je istaknuo kako je projekt itekako važan za ovu općinu koja se sa više od 40 posto nalazi u granicama Parka prirode Biokovo te je naveo kako će edukativni centar Kaoci te pristupna protupožarna cesta sigurno pridonijeti razvoju ovoga kraja a kao primjer je naveo kako je već krenula obnova nekadašnjih pastirskih stanova koji će se privesti turističkoj funkciji. Voditelj UŠP Split Zoran Đurđević izrazio je zadovoljstvo što je projekt ForestEye uspješno priveden kraju te kako se nada kako će u bliskoj budućnosti biti još ovakvih projekata dok je predsjednik Uprave Hercegbosanskih šuma Draško Brnić poželio odraditi još pokoji projekt sa partnerom Hrvatskim šumama. Djelatnici PP Biokovo također su izrazili zadovoljstvo ovim projektom i izgrađenom infrastrukturom koja im omogućava razvijanje parka sa sjeverne strane koja je do danas bila nepristupačna.

Danas je na redu Završna konferencija projekta koja će se održati u prostorijama HGK u Splitu.

FORESTEYE