Skip links

Tjedan edukacije u sklopu ForestEyea na Biokovu

Od 21. do 24.studenog, u Eddu-info centru Kaoci održane su aktivnosti edukacije i podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša u sklopu projekta ForestEye koje se odnose na edukaciju učenika OŠ Zagvozd, SŠ Braća Radić Kaštel Štafilić. Oko 100 učenika OŠ Zagvozd i 20 učenika SŠ Braća Radić prisustvovalo je navedenim aktivnostima kroz radionice i prezentacije.

U srijedu, 23. studenog u Zagvozdu, Kaoci, održane su edukacijske aktivnosti u sklopu projekta ForestEye, u organizaciji Hrvatskih šuma, IRMO-a, Parka prirode Biokovo, a sudionici su bili ravnatelji i profesori škola iz RH, škola iz općine Imotski i BiH, škole iz Hercegbosanske županije, koje su i ranije sudjelovale u projektnim aktivnostima, te projektni partneri Hercegbosanske šume i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture, i športa HBŽ.

Organiziranjem ovih aktivnosti nazvanih Train the Trainer programme, projektni partneri žele postići razvoj edukacijskog koncepta kao podloge za buduće edukacijske aktivnosti usmjerenih na učenike srednjih škola, o temama zaštite prirode i okoliša, bioraznolikosti, kulturne baštine i njihove održivosti.

Djelatnici Parka prirode Biokovo prezentirali su sudionicima sve zanimljivosti i glavna obilježja Parka, edukacijske, znanstvene, sportsko rekreacijske i druge mogućnosti koje isti nudi, posebno prostor Kaoci, čija je obnova provedena u sklopu projekta.

Nakon terenske posjete održana je radionica u prostorijama šumarije Imotski gdje su ravnatelji i profesori upoznati sa konceptom Train the Trainer programa, mogućnostima međusobne i prekogranične suradnje, materijalima za učenike te projektnim pristupima u praktičnoj primjeni.

Svi sudionici su podržali ovakav oblik suradnje kao dobru podlogu za podizanje razine kompetencija za inovativne pristupe poučavanju i podizanje razine svijesti o zaštiti prirode i okoliša.

FORESTEYE