Skip links

Veliko priznanje za Hrvatske šume

Zajedničko tehničko tajništvo prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina u suradnji s Agencijom za regionalni razvoj Republike Hrvatske i Delegacijom Europske Unije u Bosni i Hercegovini održali su dana 21. svibnja u Mostaru programsku svečanost Grant Award Ceremony, na kojoj su dodijeljeni certifikati za izvrsnost projekata financiranih sredstvima EU.

U sklopu 3. poziva prekograničnog programa IPA CBC HR-BiH 2007-2013, u konkurenciji je bilo 182 prijavljenih projekata od kojih je prošlo 8, a među njima je najveći financijski projekt ForestEye na kojem su vodeći partner Hrvatske šume d.o.o. s ukupnom vrijednosti 651.524,40 EUR.

Uvodne riječi na svečanosti su održali: Kristina Markić, voditeljica JTS-a, Helga Bubanović-Devčić, pomoćnica ministra Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u RH zatim Ines Kos, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj RH te Massimo Mina šef operacija za prekograničnu suradnju Delegacije Europske Unije u BiH-DEU.

Na svečanosti su ispred Hrvatskih šuma d.o.o. prisustvovali Zoran Šunjić, voditelj projekta i Zvonimir Matić, član projektnog tima.Nakon uvodnih riječi, održana je prezentacija ugovorenih projekata te su dodijeljeni certifikati za svih 8 potpisanih ugovora iz 3. poziva.

Ispred HŠ certifikat je preuzeo Zoran Šunjić, a ispred Hercegbosanskih šuma Draško Brnić, predsjednik Uprave.

FORESTEYE