Skip links
FORESTEYE

Vatrogasna pilot vježba Bili brig 2016.

U sklopu projekta ForestEye u okviru EU IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska Bosna i Hercegovina 2007-2013, u Sinju će se u ponedjeljak 6. lipnja održati vatrogasna pilot vježba koja za cilj ima uspostaviti koordinaciju između protupožarnih interventnih timova djelatnika Hrvatskih šuma, Hercegbosanskih šuma te lokalnih DVD-ova u slučaju požara na uskome graničnome pojasu između dviju zemalja.

Ova akcija radit će se u sklopu glavnog cilja projekta a to je unaprjeđenje kvalitete života u pograničnom području kroz smanjenje šteta i rizika od prirodnih katastrofa prouzročenih šumskim požarima kao i unaprjeđenje socijalne kohezije u lokalnoj zajednici kroz zajedničke akcije i kampanje za podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša i poticanje na održivo korištenje prirodnih resursa.

Partneri na projektu sa hrvatske strane su Hrvatske šume i Institut za razvoj i međunarodne odnose dok su sa bosanskohercegovačke strane to Hercegbosanske šume te Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

FORESTEYE